Publikavimo data: 2024-02-04
Elnienos šurpa receptas
Centrinės Azijos šalyse šurpa paprastai gaminama iš avienos. Tačiau medžiotojai dažnai sriubą gamina iš laukinių gyvūnų mėsos, pavyzdžiui, elnienos. Norint namuose pasigaminti šurpą iš elnienos, nereikia jokių didelių gudrybių. Svarbiausia teisingai pasirinkti ir paruošti mėsą. Atšildykite ją tik kambario temperatūroje ir būtinai nupjaukite visas plėveles ir riebalus. Prieš gamindami šernieną pamirkykite ją vandenyje su actu arba marinuokite vyne.
Žingsnis 1
Šernieną kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nulupkite plėves, nupjaukite riebalus ir supjaustykite gabalėliais. 12 valandų mirkykite vandenyje, parūgštintame actu (1 valgomasis šaukštas 9 % acto 1 litrui vandens). Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Vieną svogūną supjaustykite ketvirčiais, kitus - pusžiedžiais, pomidorus supjaustykite griežinėliais, bulves - stambiais gabalais. Žoleles nuplaukite, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Išvirkite elnieną. Sudėkite mėsą į gilų puodą, užpilkite vandeniu, kad skystis apsemtų mėsą. Uždėkite ant vidutinės ugnies ir virkite 60 minučių nuo užvirimo. Sudėkite pipirų mišinį, lauro lapą ir svogūnų ketvirčius. Toliau troškinkite dar maždaug 60 minučių. Tada išimkite žvėrieną iš sultinio ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubos pagrindą. Perkoškite sultinį, sudėkite morkas ir bulves ir virkite, kol daržovės išvirs, apie 20 minučių.
Žingsnis 4
Kol daržovės verda, paruoškite mišrainę. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis. Sudėkite pomidorus ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Suderinkite produktus. Į sultinį sudėkite elnienos gabaliukus, įdėkite kepsnį, pagardinkite druska ir įberkite žolelių. Virkite 10 minučių, tada nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 6
Į kiekvieną šernienos šurpos lėkštę įdėkite po nedidelį kiekį bruknių arba raudonųjų serbentų. Ant viršaus užpilkite grietinės.
Kategorijos