Publikavimo data: 2025-08-20
Elnienos troškinys
Šis receptas atkeliavo tiesiai iš nuostabaus mūsų didžiosios tėvynės regiono - Komi respublikos, kur aktyviai plėtojama medžioklė ir žvejyba. Mano šeimoje visada buvo įprasta gaminti mėsos patiekalus iš žvėrienos. Vienas iš jų - troškinys iš briedienos. Daugumai Rusijos gyventojų šis patiekalas bus delikatesas (jei pavyksta rasti briedienos, pavyzdžiui, mano tėvai ją siunčia man). Briedžio mėsa yra labai specifinė ir kieta, todėl prieš gaminant reikia apsišarvuoti kantrybe. Briedžio mėsą reikia virti bent dvi valandas, tik tada ji taps minkšta ir ją bus galima kramtyti.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves, pašalinkite paprikos šerdį ir sėklas.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite nedideliais griežinėliais arba kubeliais, prieš tai pašalindami žilių perteklių, ir sudėkite į penkių litrų talpos puodą. Įpilkite vandens, kad mėsa būtų visiškai apsemta (galima šiek tiek daugiau). Palikite virti dvi valandas (po užvirimo).
Žingsnis 3
Padažui supjaustykite du ar tris pomidorus ir sumeskite į blenderį kartu su česnaku, druska, maltais pipirais, garstyčiomis, aitriųjų paprikų padažu, prieskoniais pagal skonį, šviežiomis žolelėmis. Visas daržoves supjaustykite stambiais gabalėliais.
Žingsnis 4
Po 2 valandų sudėkite visus mėsos ingredientus, supilkite padažą, įpilkite vandens, jei jis išvirė (šiek tiek, priklausomai nuo to, kiek sultinio reikia troškiniui). Virkite, kol išvirs bulvės.
Žingsnis 5
Paruoštas nacionalinis Komi Respublikos patiekalas. Gero apetito!
Kategorijos