Elnienos troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Elnienos troškinys

Šis receptas atkeliavo tiesiai iš nuostabaus mūsų didžiosios tėvynės regiono - Komi respublikos, kur aktyviai plėtojama medžioklė ir žvejyba. Mano šeimoje visada buvo įprasta gaminti mėsos patiekalus iš žvėrienos. Vienas iš jų - troškinys iš briedienos. Daugumai Rusijos gyventojų šis patiekalas bus delikatesas (jei pavyksta rasti briedienos, pavyzdžiui, mano tėvai ją siunčia man). Briedžio mėsa yra labai specifinė ir kieta, todėl prieš gaminant reikia apsišarvuoti kantrybe. Briedžio mėsą reikia virti bent dvi valandas, tik tada ji taps minkšta ir ją bus galima kramtyti.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
150 min.
Kalorijos
75 kcal.
Baltymai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Elnienos troškinys Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves, pašalinkite paprikos šerdį ir sėklas.

Žingsnis 2

Elnienos troškinys Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite nedideliais griežinėliais arba kubeliais, prieš tai pašalindami žilių perteklių, ir sudėkite į penkių litrų talpos puodą. Įpilkite vandens, kad mėsa būtų visiškai apsemta (galima šiek tiek daugiau). Palikite virti dvi valandas (po užvirimo).

Žingsnis 3

Elnienos troškinys Žingsnis 3
Padažui supjaustykite du ar tris pomidorus ir sumeskite į blenderį kartu su česnaku, druska, maltais pipirais, garstyčiomis, aitriųjų paprikų padažu, prieskoniais pagal skonį, šviežiomis žolelėmis. Visas daržoves supjaustykite stambiais gabalėliais.

Žingsnis 4

Elnienos troškinys Žingsnis 4
Po 2 valandų sudėkite visus mėsos ingredientus, supilkite padažą, įpilkite vandens, jei jis išvirė (šiek tiek, priklausomai nuo to, kiek sultinio reikia troškiniui). Virkite, kol išvirs bulvės.

Žingsnis 5

Elnienos troškinys Žingsnis 5
Paruoštas nacionalinis Komi Respublikos patiekalas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kalakutienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, troškinys, be bendrų alergenų, receptų knyga, troškinys su bulvėmis, vakarienė su bulvėmis, kalakutienos troškinys

Kategorijos