Publikavimo data: 2024-04-17
Ėrienos kebabas ant grotelių
"Lulia kebab" - visame pasaulyje gerbiamas patiekalas. Belgijoje vienoje iš aikščių netgi pastatyta bronzinė lulia kebabo skulptūra. Recepto kilmė iki šiol nežinoma. Didelis lulia kebabo populiarumas paaiškinamas tuo, kad patiekalas tikrai labai skanus, sotus ir kartu paprastas. Kepant avienos lulia kebabą ant grotelių, geriau rinktis nugarinę gyvulio dalį. Taip pat reikės kurmio arba kiaulienos taukų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Svogūną, kalendrą ir česnaką sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Koriandrą ir zirą 2-3 minutes pašildykite sausoje keptuvėje, suberkite į skiedinį ir sutrinkite plaktuvu. Sumaišykite ėrieną, lašinius, svogūnų mišinį ir maltus prieskonius, pagal skonį pagardinkite druska ir raudonaisiais pipirais, supilkite citrinos sultis ir dar kartą išmaišykite. Sudėkite faršą į dubenį, apšlakstykite actu, uždenkite ir palikite šaldytuve bent 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kebabus. Įkaitinkite kepsninę ant didelės ugnies. Maltą mėsą suplakite ant pjaustymo lentelės, kad ji taptų vientisa. Suformuokite lęšių kebabus. Paimkite nedidelį kiekį maltos mėsos (tiek, kiek telpa į saują), kita ranka išminkykite ją į storą pailgą paplotėlį, išilgai jo įkiškite iešmą, tada atsargiai surinkite kraštus. Gautą dešrą tvirtai prispauskite prie visų iešmo pusių. Įsitikinkite, kad nėra įtrūkimų ar burbuliukų. Šašlykus dėkite ant įkaitusio grilio. Kepkite 5 minutes, tada apverskite ir kepkite dar 4 minutes.
Kategorijos