Publikavimo data: 2024-04-05
Ėrienos kepsnys
Avienos chašas yra tradicinis kaukazietiškas patiekalas. Jį mėgstama valgyti rytais šaltuoju metų laiku: nuo rugsėjo iki balandžio. Manoma, kad karštyje chašas ne taip gerai virškinamas. Tai soti ir labai soti sriuba, patiekiama su česnakais, žolelėmis ir pitos duona. Jai ruošti geriau rinktis ėriuko sprandinę, bet galima virti ir iš blauzdos. Svarbiausia, kad mėsa būtų sultinga ir šviežia.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Iš anksto nuplautoje mėsoje padarykite įpjovas ir sudėkite ją į puodą. Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, jį nusunkite. Užpilkite mėsą švariu vandeniu ir siųskite virti ant viryklės. Užvirkite, nuo sultinio nukoškite putas skepetaite.
Žingsnis 2
Sudėkite prieskonius. Paimkite marlę ir į ją įdėkite prieš tai nuluptą ir nuplautą petražolės šaknį. Įdėkite lauro lapų, pipirų ir suvyniokite marlę. Įmerkite marlę į sultinį ir palikite virti 3-4 valandas ant silpnos ugnies. Išvirusią ėrieną išimkite iš puodo, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Į nedidelį dubenėlį sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, įberkite druskos ir išmaišykite. Sudėkite supjaustytą mėsą atgal į puodą. Sriubą išpilstykite į lėkštes. Kiekvieną avienos hašo porciją apšlakstykite česnakų padažu ir druska.
Kategorijos