Publikavimo data: 2024-06-22
Tiršta ėrienos sriuba
Receptas pagal uzbekišką sriubą "mastava". Aštrumo mėgėjams. Labai skanu, sotu ir sotu. Gaminama iš ėrienos šonkaulių, bet galima naudoti ir kitas dalis. Pasirodė labai skanu, todėl būtinai pabandysiu ją pasigaminti. Jei neturite ėrienos, galite naudoti jautienos kaulus.
Žingsnis 1
Paimkite storasienę keptuvę (arba keptuvę) ir nedideliame kiekyje augalinio aliejaus apkepkite mėsą, kol apskrus. Jei turite šonkauliukų, jie turėtų būti atskirti.
Žingsnis 2
Kol mėsa kepa, paruoškite daržoves. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Visa tai sudėkite į mėsą ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite 1-1,5 l verdančio vandens. Palikite virti apie 5 min. ir supilkite ryžius. Druska.
Žingsnis 3
Morkas ir pomidorus supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą su mėsa. Uždenkite dangčiu ir virkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Kai ryžiai pradės virti, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Virkite, kol bulvės išvirs.
Žingsnis 5
Kai bulvės bus paruoštos, sudėkite žoleles ir prieskonius. Tegul troškinasi 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių pastovėti. Patiekite apibarstytas žolelėmis.
Kategorijos