Publikavimo data: 2024-03-28
Avienos sriuba
Dėl didelio baltymų kiekio ir palyginti mažo kalorijų kiekio ėriena yra labai sveika. Jei kiaulienai ar jautienai suvirškinti mūsų organizmui reikia 4-5 valandų, tai avienai suvirškinti užtenka 3 valandų. Lengvai virškinamas, dietinis, skanus ir labai naudingas patiekalas - avienos sriuba. Sultinys yra kvapnus ir sotus, o išvirta aviena labai minkšta ir švelni.
Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite morką ir svogūną.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas dideliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite mėsą vienodais gabalėliais, palikdami mėsą ant kaulų.
Žingsnis 4
Susmulkinkite petražoles ir nulupkite česnaką.
Žingsnis 5
Į puodą storu dugnu supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūnus bei morkas.
Žingsnis 6
Kai daržovės šiek tiek paruduos, sudėkite mėsą. Maišydami kepkite 5-10 minučių.
Žingsnis 7
Kad mėsa neprarastų švelnios tekstūros, iš karto jos nesūdykite. Sūdykite pagal skonį, kai mėsa paruduos.
Žingsnis 8
Supilkite vandenį, kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį.
Žingsnis 9
Į sriubą sudėkite bulves, žoleles ir česnakus. Virkite 25-35 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 10
Sriubą patiekite papuoštą žolelėmis. Jei norite, česnaką galite išimti, nes jis jau suteikė visą skonį.
Kategorijos