Publikavimo data: 2024-06-13
Ėrienos kotletas
Kotletas dažnai suprantamas kaip kiaulienos gabalas, tačiau tai nebūtinai yra tiesa - kotletai gali būti gaminami ir iš vištienos, jautienos ar avienos. Aviena turi specifinį kvapą ir skonį, todėl ji visada marinuojama ir dedama daug prieskonių. Marinatui tinka svogūnai, česnakai, imbieras, kmynai, rozmarinas, augalinis aliejus ir actas. O ėrienos kotletams patiekti paruoškite sodrų ir aštrų kavos padažą.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Supjaustykite ėriuką 3-4 cm storio griežinėliais, tada plaktuku išmuškite 1,5-2 cm storio gabalėlį ir kiekviename gabalėlyje padarykite po kelis dūrius. Mėsą pamarinuokite ir palikite 2 valandoms. Kai mėsa marinuota, kepkite kotletus keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi po 7-10 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Ištirpintą sviestą supilkite į puodą, supilkite kavą, medų, sojų padažą, likusias citrinos sultis ir visus prieskonius. Išmaišykite, uždenkite ir kaitinkite 1 minutę. Tada nuimkite padažą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Tada vėl užkaitinkite padažą, sudėkite džiovintas slyvas ir užvirinkite.
Kategorijos