Publikavimo data: 2024-04-17
Ėrienos šonkauliai
Aviena arba pieninė ėriena yra dietinė mėsa, turinti mažiau riebalų nei kiauliena ar jautiena. Jei šonkauliai dideli, gyvulys senas, todėl mėsa bus kieta ir sausa. Šviežios mėsos spalva yra rausva, o riebalų sluoksnis - baltas. Pageltusi spalva rodo, kad produktas yra pasenęs. Avienos šonkauliukų recepte naudojamas "Tabasco" padažas. Jį galima pasigaminti savarankiškai iš aštriųjų pipirų, druskos ir baltojo vyno acto.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą ėrienos šonkauliukams. Dubenyje sumaišykite marinatui skirtus ingredientus: 5 česnako skilteles, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, kapotas petražoles, 2 šaukštelius tabasko padažo, druskos, pipirų ir čiobrelių. Sudėkite ėriuko šonkauliukus į nemetalinį indą, užpilkite marinatu, gerai išmaišykite, uždenkite ir marinuokite šaldytuve bent 6 valandas.
Žingsnis 2
Toliau kepkite šonkauliukus. Prieš kepdami palikite marinuotus šonkauliukus 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Kepkite šonkauliukus 3-5 min. iš vienos pusės, apverskite ir kepkite 3-5 min. iš kitos pusės. Iškeptus šonkauliukus sudėkite ant lėkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Norėdami paruošti padažą, šaukštu atsargiai pašalinkite riebalų perteklių iš keptuvės. Palikite 1-2 šaukštus aštraus kepto sviesto. Įpilkite pusę puodelio sultinio ir 2 minutes troškinkite ant silpnos ugnies. Išjunkite ugnį ir įdėkite 1-2 valgomuosius šaukštus kambario temperatūros sviesto, leiskite sviestui ištirpti.
Kategorijos