Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su druska ir citrina
Jūros ešeriai yra viena iš populiariausių žuvų rūšių. Jos balta, švelni mėsa yra malonaus skonio ir aromato. Ji visai neriebi, o kaulų joje nedaug. Todėl daugelis žmonių renkasi jūros ešerius. Be to, jūros ešerys yra labai naudingas. Jame yra vitaminų, ypač B12 ir D, seleno, fosforo, kalio, taip pat omega-3 rūgščių ir daug jodo. Siūlome jums paprastą jūrinių ešerių kepimo orkaitėje receptą. Žuvies skoniui paryškinti pakanka druskos ir citrinos.
Žingsnis 1
Supjaustykite citriną plonais 1-2 mm storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Padarykite negilius pjūvius abiejose ešerio pusėse. Įtrinkite jį druska, kad druska patektų į įpjovas. Ant žuvies uždėkite citrinos griežinėlių. Apšlakstykite ešerį citrinos sultimis.
Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį ešerius.
Žingsnis 4
Pašaukite žuvį kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą ešerį patiekite ant šviežių salotų lapų. Gero apetito!
Kategorijos