Ešerys su druska ir citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys su druska ir citrina

Jūros ešeriai yra viena iš populiariausių žuvų rūšių. Jos balta, švelni mėsa yra malonaus skonio ir aromato. Ji visai neriebi, o kaulų joje nedaug. Todėl daugelis žmonių renkasi jūros ešerius. Be to, jūros ešerys yra labai naudingas. Jame yra vitaminų, ypač B12 ir D, seleno, fosforo, kalio, taip pat omega-3 rūgščių ir daug jodo. Siūlome jums paprastą jūrinių ešerių kepimo orkaitėje receptą. Žuvies skoniui paryškinti pakanka druskos ir citrinos.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
1 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su druska ir citrina Žingsnis 1
Supjaustykite citriną plonais 1-2 mm storio griežinėliais.

Žingsnis 2

Ešerys su druska ir citrina Žingsnis 2
Padarykite negilius pjūvius abiejose ešerio pusėse. Įtrinkite jį druska, kad druska patektų į įpjovas. Ant žuvies uždėkite citrinos griežinėlių. Apšlakstykite ešerį citrinos sultimis.

Žingsnis 3

Ešerys su druska ir citrina Žingsnis 3
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį ešerius.

Žingsnis 4

Ešerys su druska ir citrina Žingsnis 4
Pašaukite žuvį kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.

Žingsnis 5

Ešerys su druska ir citrina Žingsnis 5
Paruoštą ešerį patiekite ant šviežių salotų lapų. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos