Publikavimo data: 2024-09-17
Ešerys su morkomis ir svogūnais garintuve
Šis patiekalas ypač patiks tiems, kurie teisingai maitinasi ir saugo savo figūrą. Žuvį pagal šį receptą galima drąsiai patiekti vakarienei, patiekalas turi labai mažai kalorijų. Kartu ešerys yra labai maistingas produktas, jame yra daug baltymų, naudingų mūsų smegenų veiklai. Be to, žuvyje yra daug vitamino B12. Kaip garnyrą prie žuvies galite patiekti ryžių, jie bus derinami su daržovėmis. Arba patiekite patiekalą kaip savarankišką patiekalą.
Žingsnis 1
Žuvį iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite, gerai įtrinkite. Kol pjaustysite daržoves, palikite marinuotis. Apie 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite plonais apskritimais. Svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Paimkite garų puodą, šiek tiek patepkite jį aliejumi ir sudėkite ant jo svogūnus bei morkas, suformuodami "pagalvę" žuviai.
Žingsnis 4
Įdėkite žuvį į garintuvą ir virkite 25-30 minučių. Nepamirškite peiliu patikrinti, ar žuvis iškepusi. Kai žuvis bus paruošta, smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir pagal skonį pridėkite į patiekalą.
Kategorijos