Publikavimo data: 2024-04-28
Eskalopė su bulvėmis orkaitėje
Orkaitėje kepta eskalopė su bulvėmis - puiki vakarienė visai šeimai. Pikantiškos eskalopės su orkaitėje keptomis bulvėmis būna sultingos, minkštos ir labai skanios. Patiekalo pliusas tas, kad jam pagaminti reikia tik kelių produktų: mėsos, bulvių, grietinės ir prieskonių. Kepant orkaitėje vakarienė tampa mažai kaloringa. Imkite bulves, kuriose mažai krakmolo, jos gerai išlaiko formą. Mėsą geriau imti atšaldytą.
Žingsnis 1
Paruoškite prieskonių mišinį mėsai. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, grietinę, 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą kepimui. Šiek tiek apskrudinkite eskalopus iš dviejų pusių. Apšlakstykite eskalopus paruoštu mišiniu ir leiskite jiems šiek tiek pamirkti.
Žingsnis 3
Paruoškite bulves kepimui. Supjaustytas bulves patepkite likusiu alyvuogių aliejumi ir druska.
Žingsnis 4
Kepkite kiaulienos eskalopus orkaitėje kartu su bulvėmis. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant skardos sudėkite eskalopus ir bulves. Uždenkite folija ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 15-20 minučių, kol paruduos.
Kategorijos