Publikavimo data: 2024-04-28
Eskalopė su grybais
Eskalopė su grybais yra gana sotus patiekalas. Tačiau kepant orkaitėje sumažėja kalorijų, o mėsa tampa sultinga ir minkšta. Gamindami naudokite jaunus vidutinio dydžio grybus. Grybų kepurėlės turi būti tvirtos, baltos, kreminės arba rudos spalvos. Kad sutaupytumėte laiko, nusipirkite jau supjaustytus kiaulienos eskalopus. Tačiau nepamirškite, kad jie turėtų būti apvalios formos, 1,5-2 cm storio, supjaustyti skersai pluošto. Patiekalui geriau naudoti kreminį sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Lengvai apskrudinkite eskalopus iš dviejų pusių. Pagardinkite pipirais, druska ir džiovintais bazilikais.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Į įkaitintą keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite prieskoniais pagardintus eskalopus. Kepkite ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 3
Troškinkite grybus. Paimkite kitą keptuvę, įkaitinkite ją, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite grybus. Troškinkite, kol išgaruos skystis. Supilkite grietinėlę, tada grietinėlės sūrį. Pagardinkite druska ir išmaišykite. Virkite porą minučių, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Iškepkite eskalopes su grybais. Į kepimo indą sudėkite eskalopes. Kiekvieną eskalopą apliekite grybų ir grietinėlės sūrio padažu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes.
Kategorijos