Eskalopė tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Eskalopė tešloje

Pirmą kartą eskalopė buvo ruošiama Prancūzijoje, patiekalas buvo vadinamas ossi buckeye. Mėsa buvo smulkiai išmušama ir kepama ant keptuvės arba grilio suktinukuose arba atvirame inde. Petro I laikais, kai į Rusiją atkeliavo visa, kas prancūziška, mada, eskalopė pateko į rusų virtuvės valgiaraštį. Keptuvėje tešloje kepti eskalopai būna nepaprastai skanūs, su traškia plutele ir sultingu įdaru, o gaminimo procesas trunka ne ilgiau kaip 1 valandą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
291 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Eskalopė tešloje Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Lengvai apskrudinkite eskalopus iš dviejų pusių. Pagardinkite pipirais ir druska.

Žingsnis 2

Eskalopė tešloje Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje šakute arba plaktuvu sumaišykite kiaušinius, krakmolą ir šiek tiek druskos. Jei norite, galite pridėti prieskonių. Tešla neturėtų būti per tiršta.

Žingsnis 3

Eskalopė tešloje Žingsnis 3
Įmerkite eskalopes į tešlą ir kepkite. Kiekvieną mėsos gabalėlį panardinkite į tešlą ir aptepkite iš abiejų pusių. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite česnako skilteles. Kepkite jas 1 minutę, retkarčiais pamaišydami. Išimkite česnakus ir sudėkite mėsos gabalėlius. Kepkite ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš abiejų pusių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos