Publikavimo data: 2024-04-28
Eskalopė tešloje
Pirmą kartą eskalopė buvo ruošiama Prancūzijoje, patiekalas buvo vadinamas ossi buckeye. Mėsa buvo smulkiai išmušama ir kepama ant keptuvės arba grilio suktinukuose arba atvirame inde. Petro I laikais, kai į Rusiją atkeliavo visa, kas prancūziška, mada, eskalopė pateko į rusų virtuvės valgiaraštį. Keptuvėje tešloje kepti eskalopai būna nepaprastai skanūs, su traškia plutele ir sultingu įdaru, o gaminimo procesas trunka ne ilgiau kaip 1 valandą.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Lengvai apskrudinkite eskalopus iš dviejų pusių. Pagardinkite pipirais ir druska.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje šakute arba plaktuvu sumaišykite kiaušinius, krakmolą ir šiek tiek druskos. Jei norite, galite pridėti prieskonių. Tešla neturėtų būti per tiršta.
Žingsnis 3
Įmerkite eskalopes į tešlą ir kepkite. Kiekvieną mėsos gabalėlį panardinkite į tešlą ir aptepkite iš abiejų pusių. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite česnako skilteles. Kepkite jas 1 minutę, retkarčiais pamaišydami. Išimkite česnakus ir sudėkite mėsos gabalėlius. Kepkite ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš abiejų pusių, kol paruduos.
Kategorijos