Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiai su agurkais
Prie įvairių salotų, ypač su marinuotomis daržovėmis, puikiai tinka mėsos ežiukai kaip garnyras. Salotos su šviežiais agurkais ir marinuotais agurkėliais gaunasi neįprastos, lengvos, skanios ir protingos. Jos visai tinka ne tik ramiems šeimos pietums, bet ir priimant svečius. Ežiukai su agurkais yra visavertis patiekalas, subalansuotas, skanus ir maistingas, kuriame yra visų būtinų baltymų, riebalų ir angliavandenių, taip pat skaidulinių medžiagų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Kiaulieną, jautieną, šoninę ir svogūnus sumalkite mėsmale. Sudėkite ryžius, kiaušinius, druską ir juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite pomidorų pastą su grietine, majonezu ir vandeniu. Įpilkite 0,5 puodelio agurkų sūrymo.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus. Sudėkite į kepimo formą, užpilkite juos padažu. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celsijų, 40 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Šviežius agurkus ir agurkus supjaustykite šiaudeliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sumaišykite agurkus, svogūnus, salotų mišinį ir augalinį aliejų.
Kategorijos