Ežiai su agurkais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiai su agurkais

Prie įvairių salotų, ypač su marinuotomis daržovėmis, puikiai tinka mėsos ežiukai kaip garnyras. Salotos su šviežiais agurkais ir marinuotais agurkėliais gaunasi neįprastos, lengvos, skanios ir protingos. Jos visai tinka ne tik ramiems šeimos pietums, bet ir priimant svečius. Ežiukai su agurkais yra visavertis patiekalas, subalansuotas, skanus ir maistingas, kuriame yra visų būtinų baltymų, riebalų ir angliavandenių, taip pat skaidulinių medžiagų.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai su agurkais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Kiaulieną, jautieną, šoninę ir svogūnus sumalkite mėsmale. Sudėkite ryžius, kiaušinius, druską ir juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Ežiai su agurkais Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite pomidorų pastą su grietine, majonezu ir vandeniu. Įpilkite 0,5 puodelio agurkų sūrymo.

Žingsnis 3

Ežiai su agurkais Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus. Sudėkite į kepimo formą, užpilkite juos padažu. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celsijų, 40 minučių.

Žingsnis 4

Ežiai su agurkais Žingsnis 4
Paruoškite salotas. Šviežius agurkus ir agurkus supjaustykite šiaudeliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sumaišykite agurkus, svogūnus, salotų mišinį ir augalinį aliejų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos