Ežiai su ananasais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiai su ananasais

Skanūs mėsos ežiukai su orkaitėje keptais ananasais būna sultingi, minkšti, šiek tiek saldoko vaisių skonio. Kepimui geriau naudoti konservuotus ananasų žiedus nei šviežius vaisius. Į orkaitėje keptus ežius su ananasais galima dėti sūrio, grybų, pomidorų ir svogūnų. Mėsytės skonio paletę puikiai papildys raudonėlis arba žiupsnelis kario prieskonių. Ežiukus patiekite su bet kokiu garnyru - bulvių koše, makaronais, ryžiais arba tiesiog su šviežių daržovių salotomis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai su ananasais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitintame augaliniame aliejuje 3 minutes pakepinkite svogūną. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūną, obuolį, ryžius, česnaką, kiaušinį, avižinius dribsnius, druską ir juoduosius pipirus.

Žingsnis 2

Ežiai su ananasais Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus. Į kepimo indą sudėkite ananasų žiedus. Ant kiekvieno žiedo uždėkite po mėsos rutuliuką. Į formą atsargiai supilkite ananasų sultis ir sojų padažą ir uždenkite folija. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Žingsnis 3

Ežiai su ananasais Žingsnis 3
Virkite ežiukus, kol jie bus paruošti. Nuimkite foliją ir ant kiekvieno ežiuko uždėkite po 1 šaukštelį grietinės. Kepkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos