Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su ananasais
Skanūs mėsos ežiukai su orkaitėje keptais ananasais būna sultingi, minkšti, šiek tiek saldoko vaisių skonio. Kepimui geriau naudoti konservuotus ananasų žiedus nei šviežius vaisius. Į orkaitėje keptus ežius su ananasais galima dėti sūrio, grybų, pomidorų ir svogūnų. Mėsytės skonio paletę puikiai papildys raudonėlis arba žiupsnelis kario prieskonių. Ežiukus patiekite su bet kokiu garnyru - bulvių koše, makaronais, ryžiais arba tiesiog su šviežių daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitintame augaliniame aliejuje 3 minutes pakepinkite svogūną. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, svogūną, obuolį, ryžius, česnaką, kiaušinį, avižinius dribsnius, druską ir juoduosius pipirus.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus. Į kepimo indą sudėkite ananasų žiedus. Ant kiekvieno žiedo uždėkite po mėsos rutuliuką. Į formą atsargiai supilkite ananasų sultis ir sojų padažą ir uždenkite folija. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 3
Virkite ežiukus, kol jie bus paruošti. Nuimkite foliją ir ant kiekvieno ežiuko uždėkite po 1 šaukštelį grietinės. Kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos