Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiai su citrinos rūgštimi
Neatsiejama ežių mėsos dalis yra padažas, dėl kurio mėsa tampa minkšta. Padažas gali būti gaminamas su citrinos rūgštimi, kuri taip pat naudojama kaip skonio stipriklis. Ežių padažas su citrinos rūgštimi padaro mėsą minkštą, švelnią ir sultingą. Naudodami citrinos rūgštį, rinkitės natūralų ir kokybišką produktą. Petražolių žalumynai ir salotiniai svogūnai šiam patiekalui suteiks gaivumo ir vasariško skonio.
Žingsnis 1
Pasigaminkite mėsos pusgaminių. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, įberkite krapų, druskos ir pipirų. Gerai išminkykite ir suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažui skirtą sultinį. Į puodą supilkite 1 litrą vandens, pasūdykite ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite supjaustytas morkas, svogūnus ir pastarnokus. Kai vanduo vėl užvirs, sudėkite maltos mėsos kukulius. Virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol ryžiai bus paruošti. Ežiukus sudėkite į lėkštę, sultinį palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite padažo mišinį. Sausoje keptuvėje maišydami pakepinkite miltus, kol taps šviesiai smėlio spalvos. Atskirame dubenyje išmaišykite kiaušinį, grietinę ir pakepintus miltus iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Sumaišykite du padažo ingredientus. Miltų mišinį supilkite į sunkiu dugnu puodą ir praskieskite sultiniu, kol taps skystas. Pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami virkite padažą 1-3 minutes. Kai padažas užvirs, išjunkite ugnį, įpilkite 50 ml sultinio ir citrinos rūgšties tirpalo, gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Išvirkite ežiukus padaže. Į gautą padažą atsargiai sudėkite maltos mėsos pusgaminius ir 15-20 minučių troškinkite ežiukus ant silpnos ugnies, kol jie išvirs.
Kategorijos