Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su daržovėmis
Ežiukai su daržovėmis - patiekalas visai šeimai. Iš maltos mėsos suformuoti apvalūs kotletai iš tiesų primena ežiukus, nes į juos dedama ryžių. Jie atrodo labai įdomiai, todėl jais galite drąsiai pavaišinti irzlų vaiką. Daržovių pagalvėlė patiekalą padaro dar aromatingesnį ir gardesnį. Recepte naudojami kiaulienos ir jautienos įdarai, tačiau jei turite kitokių skonio pageidavimų, pakeiskite juos bet kokiais kitais. Ežiukus galima patiekti su garnyru, daržovėmis arba kaip savarankišką patiekalą.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 10 minučių nuo virimo temperatūros ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs. Tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į dubenį su malta mėsa suberkite ryžius, druską, pipirus, prieskonius ir smulkintas žoleles. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite ir supilkite aliejų. Į keptuvę sudėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrus. Sudėkite tarkuotas morkas ir kepkite dar porą minučių. Tada sudėkite smulkintą papriką ir kepkite 3-5 minutes. Į daržoves sudėkite pomidorų gabalėlius ir pomidorų pastą. Išmaišykite, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite 10 minučių. Tada nukelkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 4
Suformuokite ežiukus su daržovėmis. Paimkite paruoštą faršą ir suformuokite vienodus apvalius kotletus. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir ant dugno išdėliokite daržoves. Ant viršaus sudėkite ežiukus, uždenkite formą folija ir padarykite keletą įpjovų. Pašaukite formą į įkaitintą orkaitę 40-50 minučių. Likus 10-15 minučių iki kepimo ežiukus apverskite. Padėkite patiekalą į serviravimo lėkštes ir patiekite.
Kategorijos