Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiai su džiovintomis slyvomis
Ežiukai su džiovintomis slyvomis - gerai pažįstamas patiekalas neįprastoje versijoje. Mėsos kukuliai kepami orkaitėje su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis. Džiovintus vaisius reikėtų vartoti be sėklų. Kokybiško produkto paviršius neturėtų būti pažeistas, o patys vaisiai turėtų būti drėgni, bet ne žali. Būdingas kvapas - slyvų. Geriau vartoti kiaulienos faršą ir ilgagrūdžius ryžius.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Kiaulieną ir vieną svogūną susmulkinkite mėsmale. Sumaišykite su virtais ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Padarykite nedidelius ritinėlius, apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes iki auksinės spalvos pakepinkite likusį smulkintą svogūną. Tada sudėkite mėsos gabalėlius ir retkarčiais pamaišydami kepkite 4-5 min.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Pomidorų tyrę atskieskite vandeniu, išmaišykite, įpilkite acto, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Baigkite kepti ežiukus. Supilkite padažą į keptuvę su ežiais, įdėkite lauro lapą, smulkintas džiovintas slyvas. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 20-30 minučių.
Kategorijos