Ežiai su džiovintomis slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiai su džiovintomis slyvomis

Ežiukai su džiovintomis slyvomis - gerai pažįstamas patiekalas neįprastoje versijoje. Mėsos kukuliai kepami orkaitėje su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis. Džiovintus vaisius reikėtų vartoti be sėklų. Kokybiško produkto paviršius neturėtų būti pažeistas, o patys vaisiai turėtų būti drėgni, bet ne žali. Būdingas kvapas - slyvų. Geriau vartoti kiaulienos faršą ir ilgagrūdžius ryžius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai su džiovintomis slyvomis Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Kiaulieną ir vieną svogūną susmulkinkite mėsmale. Sumaišykite su virtais ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Padarykite nedidelius ritinėlius, apvoliokite juos miltuose.

Žingsnis 2

Ežiai su džiovintomis slyvomis Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes iki auksinės spalvos pakepinkite likusį smulkintą svogūną. Tada sudėkite mėsos gabalėlius ir retkarčiais pamaišydami kepkite 4-5 min.

Žingsnis 3

Ežiai su džiovintomis slyvomis Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Pomidorų tyrę atskieskite vandeniu, išmaišykite, įpilkite acto, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Ežiai su džiovintomis slyvomis Žingsnis 4
Baigkite kepti ežiukus. Supilkite padažą į keptuvę su ežiais, įdėkite lauro lapą, smulkintas džiovintas slyvas. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos