Ežiai su džiovintomis slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiai su džiovintomis slyvomis

Ežiukai su džiovintomis slyvomis - gerai pažįstamas patiekalas neįprastoje versijoje. Mėsos kukuliai kepami orkaitėje su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis. Džiovintus vaisius reikėtų vartoti be sėklų. Kokybiško produkto paviršius neturėtų būti pažeistas, o patys vaisiai turėtų būti drėgni, bet ne žali. Būdingas kvapas - slyvų. Geriau vartoti kiaulienos faršą ir ilgagrūdžius ryžius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Ežiai su džiovintomis slyvomis Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Kiaulieną ir vieną svogūną susmulkinkite mėsmale. Sumaišykite su virtais ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Padarykite nedidelius ritinėlius, apvoliokite juos miltuose.

Žingsnis 2

Ežiai su džiovintomis slyvomis Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Keptuvėje su aliejumi 5-7 minutes iki auksinės spalvos pakepinkite likusį smulkintą svogūną. Tada sudėkite mėsos gabalėlius ir retkarčiais pamaišydami kepkite 4-5 min.

Žingsnis 3

Ežiai su džiovintomis slyvomis Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Pomidorų tyrę atskieskite vandeniu, išmaišykite, įpilkite acto, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Ežiai su džiovintomis slyvomis Žingsnis 4
Baigkite kepti ežiukus. Supilkite padažą į keptuvę su ežiais, įdėkite lauro lapą, smulkintas džiovintas slyvas. Uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos