Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su garstyčiomis
Mėsos ežius galima pagaminti pikantiškus ir su maloniu prieskoniu, jei į kepimo padažą įmaišysite garstyčių. Garstyčių tėvynė, pagal vieną versiją - senovės Afganistanas, o pagal kitą - Indija. Lotyniškai garstyčios reiškia "žala regėjimui", nes jų sėklos sukelia stiprias ašaras. Pirmą kartą garstyčios paminėtos Biblijoje. Vokietijoje XVIII a. net įkurtas Garstyčių ordinas, o JAV, Viskonsino valstijoje, šiuo metu veikia Garstyčių muziejus.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą ir paruoškite ežiukus. Padažui sumaišykite grietinę, garstyčias, vandenį ir 0,2 šaukštelio druskos. Ežiukams dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, svogūną, česnaką, kiaušinį, krapus, likusią druską ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus garstyčių padaže. Iš maltos mėsos padarykite rutuliukus ir sudėkite juos į gilų kepimo indą, tada užpilkite garstyčių padažu ir kepkite ežiukus 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Kategorijos