Ežiai su garstyčiomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiai su garstyčiomis

Mėsos ežius galima pagaminti pikantiškus ir su maloniu prieskoniu, jei į kepimo padažą įmaišysite garstyčių. Garstyčių tėvynė, pagal vieną versiją - senovės Afganistanas, o pagal kitą - Indija. Lotyniškai garstyčios reiškia "žala regėjimui", nes jų sėklos sukelia stiprias ašaras. Pirmą kartą garstyčios paminėtos Biblijoje. Vokietijoje XVIII a. net įkurtas Garstyčių ordinas, o JAV, Viskonsino valstijoje, šiuo metu veikia Garstyčių muziejus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Ežiai su garstyčiomis Žingsnis 1
Paruoškite padažą ir paruoškite ežiukus. Padažui sumaišykite grietinę, garstyčias, vandenį ir 0,2 šaukštelio druskos. Ežiukams dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, svogūną, česnaką, kiaušinį, krapus, likusią druską ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Ežiai su garstyčiomis Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus garstyčių padaže. Iš maltos mėsos padarykite rutuliukus ir sudėkite juos į gilų kepimo indą, tada užpilkite garstyčių padažu ir kepkite ežiukus 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos