Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su grybais
Ežiukai su grybais pomidorų ir grietinės padaže yra neįtikėtinai skanūs, aromatingi ir sotūs. Grybai patiekalui suteikia ypatingą skonį ir tekstūrą, o pomidorų ir grietinės padažas ežiukų skonį paverčia ryškiu ir sodriu. Ryžiai mirkomi mėsos, grybų, daržovių ir prieskonių sultyse. Tokius ežius galima patiekti su bulvių koše, makaronais, troškintomis daržovėmis arba kaip atskirą patiekalą. Paruoštą porciją gausiai užpilkite padažu, kuriame troškinti ežiai, ir sotūs pietūs ar vakarienė paruošta.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukams skirtus ingredientus. Svogūną, česnaką ir grybus sudėkite į maišytuvo dubenį. Maišykite juos blenderiu 3 minutes. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Susmulkintus grybus sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, džiovintais krapais, sūriu, druska ir pipirais. Suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Nulupkite pomidorų odelę. Sumaišykite vandenį su miltais. Kitame dubenyje sumaišykite pomidorus, pomidorų sultis, cukrų ir grietinę, supilkite vandenį ir miltus ir viską sutrinkite mikseriu.
Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus. Perkelkite ežiukus į kepimo formą ir užpilkite juos padažu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Kategorijos