Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su grybais
Šio recepto ežiukai labai skanūs dėl kreminio grybų padažo, pagaminto iš smulkintų grybų, kuris įsigeria į maltą mėsą ir pakeičia patiekalo skonį, padaro jį sodrų ir ryškų. Tuo pat metu pats padažas yra prisotintas sodraus mėsos skonio. Jei imsite vištienos maltinukų, ežiukai su grybais taip pat pasirodys nekaloringi, toks patiekalas puikiai dera su virtomis arba troškintomis daržovėmis. Kad būtų kuo mažiau kalorijų, naudokite vištienos krūtinėlę, o kad būtų sultinga - blauzdelę arba šlaunelę.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir suformuokite ežiukus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Vištienos faršą sumaišykite su puse svogūno, kiaušiniu, ryžiais, druska ir pipirais. Gerai išminkykite faršą ir suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Likusį svogūną 2 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Grybus smulkiai supjaustykite, sudėkite į svogūnus ir kepkite dar 3 minutes. Supilkite grietinėlę ir miltus ir nuolat maišydami troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Sudėkite ežiukus į padažą, uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Kategorijos