Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su kečupu
Daugelis žmonių ežius painioja su mėsos kukuliais dėl jų apvalios formos. Tačiau šie kotletai iš esmės skiriasi savo sudėtimi. Į ežiukus dedama ryžių ar kitų grūdinių kultūrų, todėl jie yra sotesni. Mėsos kukuliuose - tik mėsa, kartais su daržovėmis. Skaniai paruoštus ežiukus galima kepti keptuvėje su pomidorų kečupu, morkomis ir svogūnais.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Užvirinkite vandenį. Ryžius nusausinkite. 5 minutes pavirkite. Nusunkite vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į mėsą įmaišykite smulkintą svogūną, žalius kiaušinius, krapus, ryžius, druską ir pipirus. Apšlakstykite maltą mėsą, kad ji būtų sultinga.
Žingsnis 3
Paruoškite daržovių mišrainę. Keptuvėje svieste 5 min. pakepinkite morkas ir svogūnus. Nuolat maišydami supilkite miltus. Sudėkite kečupą, pomidorų griežinėlius ir grietinėlę. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus su kečupu. Iš maltos mėsos pagaminkite apvalius ežiukus. Dėkite juos į keptuvę su kepsniais. Supilkite vandenį ir 20-25 minutes troškinkite uždengę dangčiu. Likus 10 minučių iki virimo įberkite kalendrų.
Kategorijos