Ežiai su kepenimis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiai su kepenimis

Sultingi ežiukai su kepenėlėmis tinka tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui. Juos galima užšaldyti inde ir prireikus atitirpinti mikrobangų krosnelėje. Jie ypač skanūs su grietinės arba česnakiniu padažu. Pagrindinės kepenėlių maltinių sudedamosios dalys yra subproduktai ir prieskoniai. Priklausomai nuo pasirinktų vidurių rūšies, keičiasi gatavo patiekalo skonis. Ekspertų teigimu, vištienos subproduktai yra idealus produktas ruošiant mažai kaloringus ir dietinius patiekalus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai su kepenimis Žingsnis 1
Paruoškite maltinukus. Širdis, kepenis ir duoną sumalkite mėsmale. Palikite 1 valandą pastovėti. Tada į maltinukus įmuškite kiaušinį, svogūną, česnaką, ryžius, įberkite druskos, miltų ir pipirų.

Žingsnis 2

Ežiai su kepenimis Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 3 min. iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Ežiai su kepenimis Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Perkelkite ežiukus į kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos