Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiai su kepenimis
Sultingi ežiukai su kepenėlėmis tinka tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui. Juos galima užšaldyti inde ir prireikus atitirpinti mikrobangų krosnelėje. Jie ypač skanūs su grietinės arba česnakiniu padažu. Pagrindinės kepenėlių maltinių sudedamosios dalys yra subproduktai ir prieskoniai. Priklausomai nuo pasirinktų vidurių rūšies, keičiasi gatavo patiekalo skonis. Ekspertų teigimu, vištienos subproduktai yra idealus produktas ruošiant mažai kaloringus ir dietinius patiekalus.
Žingsnis 1
Paruoškite maltinukus. Širdis, kepenis ir duoną sumalkite mėsmale. Palikite 1 valandą pastovėti. Tada į maltinukus įmuškite kiaušinį, svogūną, česnaką, ryžius, įberkite druskos, miltų ir pipirų.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 3 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Perkelkite ežiukus į kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos