Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su kopūstais
Žmonės kopūstus pradėjo valgyti prieš kelis tūkstančius metų. Tai įvyko taip seniai, kad kopūstų kilmė iki šiol nežinoma. Italai, graikai ir gruzinai ginčijasi dėl teisės būti laikomi pirmaisiais šią daržovę pradėjusiais auginti žmonėmis. Dabar yra dešimtys patiekalų, kurių pagrindą sudaro kopūstai. Mėsos mėgėjams tiks ežiukai iš maltos mėsos su kopūstais. Šis patiekalas gali būti puiki alternatyva įprastiems įdarytiems kopūstams.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite svogūną ir morkas ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, suberkite ryžius, kopūstus, pakepintus svogūnus ir morkas. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir dar kartą gerai išmaišykite. Iš maltos mėsos padarykite vidutinio dydžio kukulius.
Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Sudėkite ežiukus į gilią keptuvę ir užpilkite vandeniu, kad jie būtų visiškai apsemti. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 40 minučių, retkarčiais ežius apversdami.
Kategorijos