Ežiai su menkėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiai su menkėmis

Ežiukai su menke - puikus būdas pamaitinti vaiką žuvimi. Patiekalas būna švelnus, kvapnus ir skanus. Patogumo dėlei geriau ruošti maltinukus iš filė, kad nereikėtų išimti kaulų. Kadangi žuvis išverda greičiau nei mėsa, rekomenduojama ryžius išvirti, kol jie bus paruošti. Žuvies kukuliai iš pradžių apkepami, tada šiek tiek apkepami ir troškinami su nedideliu kiekiu vandens. Pagal tą patį receptą ežiukus galima gaminti ir iš kitų rūšių žuvies.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
133 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai su menkėmis Žingsnis 1
Paruoškite žuvies faršą. Į blenderio dubenį sudėkite menkę ir svogūno gabalėlius ir susmulkinkite. Tada į gautą masę įmuškite kiaušinį, suberkite ryžius, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Ežiai su menkėmis Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Iš žuvies faršo padarykite nedidelius rutuliukus, šiek tiek juos suplokite ir apvoliokite miltuose. Kepkite keptuvėje su aliejumi po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Ežiai su menkėmis Žingsnis 3
Troškinkite žuvų ežius. Į keptuvę su ežiais įpilkite maždaug 1 puodelį vandens. Skystis turi apsemti keptuvės turinį. Uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki mažos ir virkite 10 minučių. Įpusėjus virimo laikui ežius apverskite ant kitos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos