Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su pomidorų pasta
Ežiukai - tai mėsos kukuliai iš maltos mėsos arba vištienos su ryžiais, dažnai virti padaže su pomidorų pasta. Pomidorų pastos, pagamintos iš natūralių ingredientų, sudėtyje yra likopeno, kalio ir fosforo. Tiek pomidoruose, tiek pomidorų pastoje taip pat yra daug serotonino - laimės hormono, kuris pakelia nuotaiką. Matyt, todėl italai, kurie per metus suvalgo ne mažiau kaip 25 kg pomidorų pastos vienam asmeniui, tradiciškai laikomi linksmais ir nuotaikingais žmonėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, pakepintą svogūną, ryžius, druską, papriką, maltus juoduosius pipirus ir 1 kiaušinį. Gerai išmaišykite iki vientisos masės ir suformuokite 6 apvalius ežiukus.
Žingsnis 2
Troškinkite ežiukus. Sudėkite ežius į gilią keptuvę, supilkite pomidorų pastą ir vandenį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite bulvių košę. Bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Sutrinkite bulves trintuvu arba panardinamuoju maišytuvu, įpilkite šilto pieno, sviesto ir 1 kiaušinį.
Kategorijos