Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiai su šaltalankiais
Ežiai su šaltalankiais - neįprastas, tačiau labai skanus patiekalas, kuriame dera švelni mėsa ir saldžiarūgštės uogos, pasižyminčios pikantišku skoniu ir specifiniu vaisių aromatu. Be to, tokie ežiukai yra labai sveiki, nes šaltalankių uogose yra daugiau kaip 190 maistingųjų medžiagų, dėl kurių jų uogos pravardžiuojamos "šventaisiais vaisiais". Beje, šio augalo uogose vitamino C yra 10 kartų daugiau nei citrinoje. O jo žievėje gausu serotonino, kuris gali padaryti žmones laimingesnius.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mėsą sudėkite į atskirą dubenį. Sudėkite svogūną, vištienos kiaušinius, druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Į paruoštą mišinį sudėkite virtus ryžius, dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Palikite ežiukus kepti. Iš maltos mėsos padarykite nedidelius rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Užpilkite ežiukus vandeniu. Po to 30 minučių siųskite patiekalą į 220 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Paruoštas šaltalankių uogas sudėkite į trintuvą. Į trintuvą įberkite druskos, pipirų ir cukraus. Sumalkite ingredientus iki vientisos tyrės, neliesdami kauliukų. Uždėkite padažą ant ugnies ir virkite 3-5 minutes. Po to gautą masę perkelkite į sietelį ir švelniai pertrinkite, atsikratydami pertekliaus.
Kategorijos