Ežiai su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiai su svogūnais

Įprastus mėsos ežius su ryžiais galima pagaminti originaliau, troškinant juos svogūnų padaže su svogūnais, bet nededant svogūnų į pačią maltą mėsą. Svogūnai yra vienas labiausiai paplitusių prieskonių pasaulyje. Apie gana ilgą jo egzistavimą liudija archeologai, 1352 m. radę jo atvaizdą ant Egipto faraono Tutanchamono kapo sienų. Įdomu tai, kad, nepaisant karstelėjusio daržovės skonio, svogūnuose yra daug cukraus, daugiau cukraus turi tik arbūzas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.03/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai su svogūnais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. 1 šaukštelyje saulėgrąžų aliejaus iki auksinės spalvos pakepinkite pagalvei skirtą svogūną. Dubenyje sumaišykite faršą, manų kruopas, ryžius, kiaušinį, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite, išminkykite faršą ir suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 2

Ežiai su svogūnais Žingsnis 2
Paruoškite svogūnų padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir troškinkite 10 minučių. Sudėkite grietinę, druską ir pipirus. Išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes. Tada padažą sutrinkite panardinamuoju maišytuvu.

Žingsnis 3

Ežiai su svogūnais Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus ant svogūnų lysvės su padažu. Į keptuvę ant svogūnų lysvės sudėkite mėsos kukulius, užpilkite juos padažu ir uždengę dangčiu troškinkite 20 minučių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos