Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiai su svogūnais
Įprastus mėsos ežius su ryžiais galima pagaminti originaliau, troškinant juos svogūnų padaže su svogūnais, bet nededant svogūnų į pačią maltą mėsą. Svogūnai yra vienas labiausiai paplitusių prieskonių pasaulyje. Apie gana ilgą jo egzistavimą liudija archeologai, 1352 m. radę jo atvaizdą ant Egipto faraono Tutanchamono kapo sienų. Įdomu tai, kad, nepaisant karstelėjusio daržovės skonio, svogūnuose yra daug cukraus, daugiau cukraus turi tik arbūzas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. 1 šaukštelyje saulėgrąžų aliejaus iki auksinės spalvos pakepinkite pagalvei skirtą svogūną. Dubenyje sumaišykite faršą, manų kruopas, ryžius, kiaušinį, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite, išminkykite faršą ir suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite svogūnų padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir troškinkite 10 minučių. Sudėkite grietinę, druską ir pipirus. Išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes. Tada padažą sutrinkite panardinamuoju maišytuvu.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus ant svogūnų lysvės su padažu. Į keptuvę ant svogūnų lysvės sudėkite mėsos kukulius, užpilkite juos padažu ir uždengę dangčiu troškinkite 20 minučių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
Kategorijos