Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su triušiu
Ežiukai su triušiu yra iššokančio meniu patiekalas. Triušiena laikoma viena iš dietinių, nes turi mažai riebalų. Ir pagal daugelį rodiklių ji pranoksta kitų gyvūnų mėsą. Prieš gamindami maltinukus iš šaldytos triušio skerdenos, leiskite jai atitirpti natūraliomis sąlygomis - smūginis atitirpinimas sugadins mėsos skonį. Kad ežiukai būtų sultingi, juos reikėtų troškinti padaže, pavyzdžiui, grietinėje. O kad produktai geriau išlaikytų formą, į maltą mėsą įmaišykite kiaušinį.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite daržovėmis. Susmulkinkite svogūnus ir morkas trintuvu. Kepkite keptuvėje su puse aliejaus 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Padarykite pagrindą ežiukams. Į gilų dubenį sudėkite triušienos faršą. Sumaišykite ją su ryžiais, keptomis daržovėmis, pomidorų padažu, kiaušiniu, žolelėmis. Apibarstykite druska, pipirais ir gerai išminkykite.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus kepimui. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius ritinėlius ir lengvai apkepkite juos likusiame aliejuje iš visų pusių apie 5-7 minutes. Dėkite į karščiui atsparų indą.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sausoje keptuvėje apkepkite 1 valgomąjį šaukštą miltų, kol taps auksinės spalvos. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Sumaišykite grietinę su šiltu sultiniu, supilkite į pakepintus miltus, gerai išmaišykite, šiek tiek pasūdykite. Šiuo padažu užpilkite ežiukus, dėkite į orkaitės vidurį ir kepkite 45 minutes.
Kategorijos