Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiai su upėtakiais
Ežiukai su upėtakiais - gera idėja šeimos vakarienei. Kad mėsos kukuliukai būtų sultingi, jie pirmiausia apkepami, kad "užsidarytų" žuvies sultys, o tada troškinami. Imkite ilgagrūdžius ryžius, jie geriau išlaiko formą. Pirkdami upėtakių filė atkreipkite dėmesį į pakuotės vientisumą ir sandarumą. Oro burbuliukai ir sultys neleistini, plėvelė turi būti sandariai prispausta prie žuvies. Mėsa turėtų būti šviesiai rausva. Ryškesnė spalva rodo dirbtinį auginimą ir antibiotikų naudojimą.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Mikseriu arba mėsmale susmulkinkite upėtakį ir svogūną iki purios masės. Sumaišykite juos su ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Pasigaminkite ežiukų ir juos iškepkite. Iš maltos mėsos suformuokite šiek tiek didesnius nei vištos kiaušinis rutuliukus. Kiekvieną jų apvoliokite miltuose, dėkite ant įkaitintos keptuvės su aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos, 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus padaže. Sumaišykite grietinę su vandeniu, supilkite ją į keptuvę su ežiais ir troškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies 10-15 min.
Kategorijos