Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su vandeniu
Lengviausią ir dietinį mėsos ežiukų su ryžiais variantą galima paruošti kepant juos orkaitėje su vandeniu, nededant padažų. Šiuo atveju ryžiai bus svarbūs formuojant ežiukų skonį, todėl pirkdami juos turėtumėte tinkamai pasirinkti: pirmenybę teikite apvalių arba vidutinių grūdų ryžiams, kurie yra lipnesni, bet išlaiko formą.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą, ryžius, svogūnus ir paprikas. Įberkite druskos, paprikos ir mėsos prieskonių. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Ežiukus su vandeniu iškepkite orkaitėje. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus. Sudėkite mėsos rutuliukus į kepimo formą ir užpilkite juos vandeniu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite keptas daržoves. Paruoštas daržoves sudėkite į kepimo rankovę, pasūdykite. Užriškite rankovę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos