Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiai su vištiena
Kaip ir daugelis kitų maltos mėsos patiekalų, mėsos kukuliai ir ežiai į Rusiją atkeliavo iš tiurkų tautų virtuvės. Tačiau ten jie vadinami visai kitaip. Pavyzdžiui, Uzbekistane ežiai vadinami dolma, nors jiems gaminti nenaudojami vynuogių lapai. Turkų virtuvėje mėsos patiekalai dažniausiai gaminami iš jautienos, tačiau galite pabandyti ežius gaminti iš maltos vištienos - jie išeis dietesni, bet ne mažiau skanūs.
Žingsnis 1
Ryžius išmirkykite. Ryžius supilkite į gilų dubenį, užpilkite vandeniu ir palikite mirkti, kol keps mėsa. Pabaigoje nusausinkite ir nusausinkite ryžius popieriniu rankšluosčiu arba rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą, česnaką, grietinę, druską ir pipirus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius, maždaug 4-5 cm dydžio rutuliukus. Pusę ryžių paskleiskite lėkštėje ir apvoliokite rutuliukus iš visų pusių.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Kitą pusę ryžių sudėkite į specialų indą ryžiams garintuve, įberkite druskos ir vandens. Sudėkite ežius į kitą garintuvo skyrių ir virkite 30 minučių.
Kategorijos