Ežiai su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiai su vištiena

Kaip ir daugelis kitų maltos mėsos patiekalų, mėsos kukuliai ir ežiai į Rusiją atkeliavo iš tiurkų tautų virtuvės. Tačiau ten jie vadinami visai kitaip. Pavyzdžiui, Uzbekistane ežiai vadinami dolma, nors jiems gaminti nenaudojami vynuogių lapai. Turkų virtuvėje mėsos patiekalai dažniausiai gaminami iš jautienos, tačiau galite pabandyti ežius gaminti iš maltos vištienos - jie išeis dietesni, bet ne mažiau skanūs.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai su vištiena Žingsnis 1
Ryžius išmirkykite. Ryžius supilkite į gilų dubenį, užpilkite vandeniu ir palikite mirkti, kol keps mėsa. Pabaigoje nusausinkite ir nusausinkite ryžius popieriniu rankšluosčiu arba rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Ežiai su vištiena Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą, česnaką, grietinę, druską ir pipirus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius, maždaug 4-5 cm dydžio rutuliukus. Pusę ryžių paskleiskite lėkštėje ir apvoliokite rutuliukus iš visų pusių.

Žingsnis 3

Ežiai su vištiena Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Kitą pusę ryžių sudėkite į specialų indą ryžiams garintuve, įberkite druskos ir vandens. Sudėkite ežius į kitą garintuvo skyrių ir virkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos