Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiai sūryme
Žiemai galite paruošti įdomų užkandį - ežiukus sūryme. Jis gaminamas iš pomidorų ir česnakų. Patiekalas atrodo labai originaliai. O kokio aromato ir skonio pasirodo šis marinatas! Pomidorų marinavimas yra vienas geriausių būdų išsaugoti pomidorus žiemai. Vaisius šaldyti beprasmiška. Atšildžius pomidorai virsta košėmis. Tačiau konservuojant išsaugoma ne tik ryški išvaizda, bet ir praktiškai visos naudingosios daržovių medžiagos. Tokio produkto kaloringumas yra tik 15 kcal.
Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Visame daržovių paviršiuje padarykite skylutes ir įdėkite česnako adatas.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus sūryme. Į stiklainį sudėkite krapus, krienų lapus ir lauro lapą. Ant stiklainio viršaus sudėkite pomidorus. Užvirinkite vandenį. Supilkite į stiklainį iki viršaus, uždenkite dangteliu. Palikite 20 minučių.
Žingsnis 3
Baigti konservuoti. Nupilkite vandenį atgal į puodą, užvirinkite ir supilkite atgal į stiklainius 20 minučių. Dar kartą nuleiskite vandenį į puodą. Kol jis verda, sudėkite prie daržovių ir žolelių druską, cukrų, actą. Užpilkite verdančiu vandeniu, užsukite dangtelius, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite, kol visiškai atvės. Tuomet padėkite šaltai.
Kategorijos