Ežiai sūryme pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiai sūryme

Žiemai galite paruošti įdomų užkandį - ežiukus sūryme. Jis gaminamas iš pomidorų ir česnakų. Patiekalas atrodo labai originaliai. O kokio aromato ir skonio pasirodo šis marinatas! Pomidorų marinavimas yra vienas geriausių būdų išsaugoti pomidorus žiemai. Vaisius šaldyti beprasmiška. Atšildžius pomidorai virsta košėmis. Tačiau konservuojant išsaugoma ne tik ryški išvaizda, bet ir praktiškai visos naudingosios daržovių medžiagos. Tokio produkto kaloringumas yra tik 15 kcal.
Gaminimo laikas
1515 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
15 kcal.
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiai sūryme Žingsnis 1
Paruoškite pomidorus. Visame daržovių paviršiuje padarykite skylutes ir įdėkite česnako adatas.

Žingsnis 2

Ežiai sūryme Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus sūryme. Į stiklainį sudėkite krapus, krienų lapus ir lauro lapą. Ant stiklainio viršaus sudėkite pomidorus. Užvirinkite vandenį. Supilkite į stiklainį iki viršaus, uždenkite dangteliu. Palikite 20 minučių.

Žingsnis 3

Ežiai sūryme Žingsnis 3
Baigti konservuoti. Nupilkite vandenį atgal į puodą, užvirinkite ir supilkite atgal į stiklainius 20 minučių. Dar kartą nuleiskite vandenį į puodą. Kol jis verda, sudėkite prie daržovių ir žolelių druską, cukrų, actą. Užpilkite verdančiu vandeniu, užsukite dangtelius, apverskite aukštyn kojomis, suvyniokite, kol visiškai atvės. Tuomet padėkite šaltai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos