Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai ant grotelių
Ežiukai - tai mėsos kukuliai, virti su ryžiais. Įdaras gali būti bet koks: kiaulienos, jautienos, vištienos, kombinuotas, žuvies. Ryžiai dažniausiai vartojami žali. Iš jų rūšių geriausiai tinka ilgagrūdžiai. Tačiau yra receptų, kuriuose naudojami virti ryžiai, pavyzdžiui, ežiukai keptuvėje. Mėsos kukuliai troškinami su pomidorų pasta. Puikiai tinka, jei ji yra naminė. Šiame recepte naudojamas kiaulienos faršas. Jei norite, kad patiekalas išeitų dietinis, rinkitės vištieną.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Kepkite svogūną keptuvėje su aliejumi 3-5 minutes, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį, suberkite virtus ryžius, pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite. Padarykite vištos kiaušinio dydžio rutuliukus.
Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Sudėkite gabalėlius į sunkiasienę keptuvę, pabarstykite morkomis, pagal skonį įpilkite pomidorų pastos, druskos ir pipirų. Užpilkite vandeniu, kad skystis beveik apsemtų ežius. Uždenkite dangčiu, įjunkite vidutinę ugnį, užvirus sumažinkite galią iki minimalios ir troškinkite 20-30 minučių.
Kategorijos