Ežiukai ant grotelių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai ant grotelių

Ežiukai - tai mėsos kukuliai, virti su ryžiais. Įdaras gali būti bet koks: kiaulienos, jautienos, vištienos, kombinuotas, žuvies. Ryžiai dažniausiai vartojami žali. Iš jų rūšių geriausiai tinka ilgagrūdžiai. Tačiau yra receptų, kuriuose naudojami virti ryžiai, pavyzdžiui, ežiukai keptuvėje. Mėsos kukuliai troškinami su pomidorų pasta. Puikiai tinka, jei ji yra naminė. Šiame recepte naudojamas kiaulienos faršas. Jei norite, kad patiekalas išeitų dietinis, rinkitės vištieną.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai ant grotelių Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Kepkite svogūną keptuvėje su aliejumi 3-5 minutes, kol daržovės suminkštės.

Žingsnis 2

Ežiukai ant grotelių Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį, suberkite virtus ryžius, pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite. Padarykite vištos kiaušinio dydžio rutuliukus.

Žingsnis 3

Ežiukai ant grotelių Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Sudėkite gabalėlius į sunkiasienę keptuvę, pabarstykite morkomis, pagal skonį įpilkite pomidorų pastos, druskos ir pipirų. Užpilkite vandeniu, kad skystis beveik apsemtų ežius. Uždenkite dangčiu, įjunkite vidutinę ugnį, užvirus sumažinkite galią iki minimalios ir troškinkite 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos