Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai ant pergamento
Ežiukai ant pergamento - tai šeimos valgio idėja. Taip paruoštas patiekalas yra sveikas, nes kepant keptuvėje nenaudojamas aliejus. Popierius leidžia sumažinti kepimo temperatūrą, o ežiukai būna sultingi ir minkšti. Parduotuvėse galima rasti specialaus kepimui skirto pergamento, bet jei jo nerandate, galite apsieiti ir su paprastu. Svarbiausia rinktis storus lakštus, kurie kepant nesuplyštų.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Ryžių kruopas suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos (15-20 min.). Leiskite ryžiams atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite maltinukus. Susmulkinkite svogūnus trintuvu, sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 3
Kepkite ežiukus ant pergamento. Keptuvę išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite į ją pusgaminius, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20-25 min. Baigiant troškinti padidinkite kaitrą iki vidutinės, kad išgaruotų mėsos sulčių perteklius.
Kategorijos