Ežiukai ant pergamento pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai ant pergamento

Ežiukai ant pergamento - tai šeimos valgio idėja. Taip paruoštas patiekalas yra sveikas, nes kepant keptuvėje nenaudojamas aliejus. Popierius leidžia sumažinti kepimo temperatūrą, o ežiukai būna sultingi ir minkšti. Parduotuvėse galima rasti specialaus kepimui skirto pergamento, bet jei jo nerandate, galite apsieiti ir su paprastu. Svarbiausia rinktis storus lakštus, kurie kepant nesuplyštų.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai ant pergamento Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. Ryžių kruopas suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies, kol skystis išgaruos (15-20 min.). Leiskite ryžiams atvėsti.

Žingsnis 2

Ežiukai ant pergamento Žingsnis 2
Paruoškite maltinukus. Susmulkinkite svogūnus trintuvu, sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 3

Ežiukai ant pergamento Žingsnis 3
Kepkite ežiukus ant pergamento. Keptuvę išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite į ją pusgaminius, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20-25 min. Baigiant troškinti padidinkite kaitrą iki vidutinės, kad išgaruotų mėsos sulčių perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos