Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai ant pergamento su basmati ryžiais
Ežio kotletai taip pavadinti todėl, kad į maltą mėsą dedama ryžių ir kitų grūdų, kurie, išlindę iš mėsos, primena dygliuotojo gyvūno spyglius. Tai idealu. Paprastai gaunami tik apvalūs kotletai su ryžiais viduje. Pagal šį receptą galite paruošti originalius ežiukų kotletukus, kurie yra tikra ežiukų pavidalo kulinarinė kompozicija. Jie gaminami iš indiškų Basmati ryžių, kurių ploni grūdeliai panašūs į turkišką dagtį, pasižymi išskirtiniu aromatu ir salstelėjusiu skoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite mėsą, česnaką, svogūną, druską ir pipirus. Išmaišykite rankomis.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus ant pergamento. Iš maltos mėsos iškočiokite kiaušinio formos rutuliukus, t. y. padarykite šiek tiek pailgus kotletukus. Apvoliokite juos ryžiuose, vienoje pusėje palikdami 1 cm švarų kraštą. 40 min. virkite garuose garintuve arba multicooker keptuvėje. Tada perkelkite paruoštus ežiukus į kepimo skardą, išklotą kepimo pergamentu. Viršų apšlakstykite aliejumi. 15-20 min. laikykite iki 120-130 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos