Ežiukai su grietinės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su grietinės padažu

Mėsos ežiai yra pagrindinis pietų ir vakarienės patiekalas. Dažnai ežiai ruošiami su padažu, kuriame yra pomidorų arba pomidorų pastos, tačiau patiekalo skonis gali pasikeisti, jei ežius troškinsite grietinės padaže. Geriau naudoti ne per daug kaloringą 10 % arba 15 % riebumo grietinę, tačiau, jei norisi, galima imti riebesnį produktą arba įdėti grietinėlės. Pavadinimas "grietinė" siejamas su tradiciniu jos gaminimo būdu, kai viršutinis grietinės sluoksnis buvo tiesiog "nuvalomas" nuo rūgusio pieno.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai su grietinės padažu Žingsnis 1
Pasigaminkite ežiukų ruošinius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame lengvai apkepkite smulkintą svogūną. Sudėkite ir sumaišykite vištienos ir jautienos faršą, ryžius ir svogūnus. Tada įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir dar kartą gerai išmaišykite. Iš maltos mėsos suformuokite maždaug 5 cm skersmens rutuliukus.

Žingsnis 2

Ežiukai su grietinės padažu Žingsnis 2
Paruoškite ežius grietinės padaže. Paruoštus ežiukus iš abiejų pusių apkepkite saulėgrąžų aliejuje. Padažui sumaišykite vandenį, grietinę, druską, maltus juoduosius pipirus ir miltus. Padažą supilkite ant mėsos kukulių ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos