Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su grietinės padažu
Mėsos ežiai yra pagrindinis pietų ir vakarienės patiekalas. Dažnai ežiai ruošiami su padažu, kuriame yra pomidorų arba pomidorų pastos, tačiau patiekalo skonis gali pasikeisti, jei ežius troškinsite grietinės padaže. Geriau naudoti ne per daug kaloringą 10 % arba 15 % riebumo grietinę, tačiau, jei norisi, galima imti riebesnį produktą arba įdėti grietinėlės. Pavadinimas "grietinė" siejamas su tradiciniu jos gaminimo būdu, kai viršutinis grietinės sluoksnis buvo tiesiog "nuvalomas" nuo rūgusio pieno.
Žingsnis 1
Pasigaminkite ežiukų ruošinius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame lengvai apkepkite smulkintą svogūną. Sudėkite ir sumaišykite vištienos ir jautienos faršą, ryžius ir svogūnus. Tada įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir dar kartą gerai išmaišykite. Iš maltos mėsos suformuokite maždaug 5 cm skersmens rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite ežius grietinės padaže. Paruoštus ežiukus iš abiejų pusių apkepkite saulėgrąžų aliejuje. Padažui sumaišykite vandenį, grietinę, druską, maltus juoduosius pipirus ir miltus. Padažą supilkite ant mėsos kukulių ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos