Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai folijoje
Ežiukai - tai mėsos patiekalas visai šeimai, patiekiamas vakarienei arba pietums. Šiam patiekalui rekomenduojama naudoti trečios rūšies mėsą. Tačiau galite naudoti dietinę skerdenos dalį, jei reikia gaminti visai šeimai, įskaitant vaikus. Ežiukai patiekiami kaip savarankiškas patiekalas, tačiau neatmetama ir garnyro galimybė. Vienas iš paprastų ir naudingų gaminimo būdų - folijoje kepti ežiukai. Dėl šios kepimo technologijos produktai nepraras savo naudingųjų savybių ir įgaus sodrų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus kepimui. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, sudėkite svogūną ir česnaką, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Iš maltos mėsos suformuokite 4 cm skersmens rutuliukus, sudėkite ant lygaus paviršiaus.
Žingsnis 2
Paruoškite produktus kepimui. Tinkamame inde mikrobangų krosnelėje šiek tiek ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su džiovintais krapais. Į kepimo formą sudėkite faršo kukuliukus, ant viršaus užtepkite grietinės. Šalia sudėkite bulves ir morkas ir užpilkite jas aliejaus ir krapų mišiniu. Uždenkite folija, užlenkite kraštus, kad padažas neišbėgtų.
Žingsnis 3
Įdėkite indą kepti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Folijoje padarykite kelias skylutes, kad kepant galėtų išeiti garai. Įdėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos