Ežiukai garlaivyje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai garlaivyje

Patyrusioms šeimininkėms ne paslaptis, kad iš paprastos maltos mėsos galima pagaminti daugybę patiekalų: mėsos kukuliai, mėsos kukuliai, ežiukai, kotletai. Šie patiekalai panašūs vienas į kitą, tačiau mėsos kukuliai ruošiami nededant grūdų ir daržovių, o kotletai tradiciškai patiekiami su padažu. Ežiukai - tai nestandartinės apvalios formos kotletai, tačiau kotletai dažniausiai kepami keptuvėje, o ežiukus galima virti garuose - tada jie puikiai papildys teisingai besistengiančių maitintis mitybą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai garlaivyje Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Baltos duonos minkštimą sudėkite į dubenį, suplėšykite mažais gabalėliais, užpilkite pienu. Palikite mirkti 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Ežiukai garlaivyje Žingsnis 2
Apkepkite svogūną ir česnaką. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus ir kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Ežiukai garlaivyje Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, piene išmirkytą baltą duoną, vištienos kiaušinį, svogūną, česnaką, druską ir pipirus. Iš maltos mėsos padarykite nedidelius rutuliukus. Į lėkštę supilkite ryžius. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite ryžiuose.

Žingsnis 4

Ežiukai garlaivyje Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus. Įjunkite garintuvą ir sudėkite ežiukus šiek tiek vienas nuo kito. Virkite 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos