Ežiukai garlaivyje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai garlaivyje

Patyrusioms šeimininkėms ne paslaptis, kad iš paprastos maltos mėsos galima pagaminti daugybę patiekalų: mėsos kukuliai, mėsos kukuliai, ežiukai, kotletai. Šie patiekalai panašūs vienas į kitą, tačiau mėsos kukuliai ruošiami nededant grūdų ir daržovių, o kotletai tradiciškai patiekiami su padažu. Ežiukai - tai nestandartinės apvalios formos kotletai, tačiau kotletai dažniausiai kepami keptuvėje, o ežiukus galima virti garuose - tada jie puikiai papildys teisingai besistengiančių maitintis mitybą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai garlaivyje Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Baltos duonos minkštimą sudėkite į dubenį, suplėšykite mažais gabalėliais, užpilkite pienu. Palikite mirkti 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Ežiukai garlaivyje Žingsnis 2
Apkepkite svogūną ir česnaką. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus ir kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Ežiukai garlaivyje Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, piene išmirkytą baltą duoną, vištienos kiaušinį, svogūną, česnaką, druską ir pipirus. Iš maltos mėsos padarykite nedidelius rutuliukus. Į lėkštę supilkite ryžius. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite ryžiuose.

Žingsnis 4

Ežiukai garlaivyje Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus. Įjunkite garintuvą ir sudėkite ežiukus šiek tiek vienas nuo kito. Virkite 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos