Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai garlaivyje
Patyrusioms šeimininkėms ne paslaptis, kad iš paprastos maltos mėsos galima pagaminti daugybę patiekalų: mėsos kukuliai, mėsos kukuliai, ežiukai, kotletai. Šie patiekalai panašūs vienas į kitą, tačiau mėsos kukuliai ruošiami nededant grūdų ir daržovių, o kotletai tradiciškai patiekiami su padažu. Ežiukai - tai nestandartinės apvalios formos kotletai, tačiau kotletai dažniausiai kepami keptuvėje, o ežiukus galima virti garuose - tada jie puikiai papildys teisingai besistengiančių maitintis mitybą.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Baltos duonos minkštimą sudėkite į dubenį, suplėšykite mažais gabalėliais, užpilkite pienu. Palikite mirkti 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite svogūną ir česnaką. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, suberkite svogūnus ir česnakus ir kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, piene išmirkytą baltą duoną, vištienos kiaušinį, svogūną, česnaką, druską ir pipirus. Iš maltos mėsos padarykite nedidelius rutuliukus. Į lėkštę supilkite ryžius. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite ryžiuose.
Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus. Įjunkite garintuvą ir sudėkite ežiukus šiek tiek vienas nuo kito. Virkite 25-30 minučių.
Kategorijos