Publikavimo data: 2025-08-18
Ežiukai grietinės padaže
Tradicinis ežiukų receptas.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, kol jie bus pusiau išvirę, nusunkite vandens perteklių.
Žingsnis 2
Supilkite maltą mėsą į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir ryžius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos į kepimo indą. Forma turi būti pakankamai gili, kad būtų galima užpilti padažą.
Žingsnis 5
Į atskirą dubenį supilkite grietinę, pagal skonį įberkite prieskonių (aš turiu daug saldžiosios paprikos, druskos, pipirų), įpilkite puodelį vandens ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Ežiukus užpilkite padažu, uždenkite folija ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40-60 minučių. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos