Ežiukai grietinės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Ežiukai grietinės padaže

Tradicinis ežiukų receptas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai grietinės padaže Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, kol jie bus pusiau išvirę, nusunkite vandens perteklių.

Žingsnis 2

Ežiukai grietinės padaže Žingsnis 2
Supilkite maltą mėsą į gilų dubenį.

Žingsnis 3

Ežiukai grietinės padaže Žingsnis 3
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir ryžius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.

Žingsnis 4

Ežiukai grietinės padaže Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos į kepimo indą. Forma turi būti pakankamai gili, kad būtų galima užpilti padažą.

Žingsnis 5

Ežiukai grietinės padaže Žingsnis 5
Į atskirą dubenį supilkite grietinę, pagal skonį įberkite prieskonių (aš turiu daug saldžiosios paprikos, druskos, pipirų), įpilkite puodelį vandens ir išmaišykite.

Žingsnis 6

Ežiukai grietinės padaže Žingsnis 6
Ežiukus užpilkite padažu, uždenkite folija ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40-60 minučių. Patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos