Publikavimo data: 2024-04-01
"Ežiukai" iš maltos mėsos grietinėlės padaže
Ar žinote, kodėl mėsos kukuliai kartais vadinami "ežiukais"? Taip yra todėl, kad jų sudėtyje yra ryžių, kurie išvirus "ežiukai" pradeda dygti į visas puses, kaip miško žvėrelių spygliai. Šis patiekalas patiks net vaikams.
Žingsnis 1
Mėsą ir ryžius sumaišykite giliame dubenyje. Gerai išmaišykite. Suvilgę delnus vandeniu suformuokite nedidelius rutuliukus. Paimkite kepimo formą, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus. Ant dugno sudėkite ežiukus.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus. Į įkaitintą indą sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite daržoves 5-6 minutes. Tada supilkite miltus ir maišydami kepkite dar 2 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą ir grietinėlę. Užvirinkite ir virkite dar 1 minutę. Nukelkite padažą nuo viryklės.
Žingsnis 3
Paruoštą padažą supilkite į kepimo indą, kuriame jau guli ežiukai. Uždenkite formą folija ir 40 minučių pašaukite į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją, perkelkite indą į aukštesnį lygį ir palikite dar 15 minučių.
Kategorijos