"Ežiukai" iš maltos mėsos grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

"Ežiukai" iš maltos mėsos grietinėlės padaže

Ar žinote, kodėl mėsos kukuliai kartais vadinami "ežiukais"? Taip yra todėl, kad jų sudėtyje yra ryžių, kurie išvirus "ežiukai" pradeda dygti į visas puses, kaip miško žvėrelių spygliai. Šis patiekalas patiks net vaikams.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
147 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

"Ežiukai" iš maltos mėsos grietinėlės padaže Žingsnis 1
Mėsą ir ryžius sumaišykite giliame dubenyje. Gerai išmaišykite. Suvilgę delnus vandeniu suformuokite nedidelius rutuliukus. Paimkite kepimo formą, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus. Ant dugno sudėkite ežiukus.

Žingsnis 2

"Ežiukai" iš maltos mėsos grietinėlės padaže Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus. Į įkaitintą indą sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite daržoves 5-6 minutes. Tada supilkite miltus ir maišydami kepkite dar 2 minutes. Tada sudėkite pomidorų pastą ir grietinėlę. Užvirinkite ir virkite dar 1 minutę. Nukelkite padažą nuo viryklės.

Žingsnis 3

"Ežiukai" iš maltos mėsos grietinėlės padaže Žingsnis 3
Paruoštą padažą supilkite į kepimo indą, kuriame jau guli ežiukai. Uždenkite formą folija ir 40 minučių pašaukite į iki 200 ℃ įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją, perkelkite indą į aukštesnį lygį ir palikite dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos