Publikavimo data: 2025-08-20
Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių
Šiuos maltus ežiukus su ryžiais man pagamino mama, kai buvau labai maža ir prastai valgiau. Visai nenorėjau atsisakyti šio patiekalo, nes man patiko šių ežiukų išvaizda ir skonis. Užaugusi pati, dabar su malonumu juos gaminu savo vaikams.
Žingsnis 1
Svogūnus sumalkite mėsmale.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite nuplautus ryžius, svogūnus, druską, pipirus, trintą česnaką ir kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus ir sudėkite į keptuvę.
Žingsnis 5
Į ežiukų viršūnes įpilkite vandens.
Žingsnis 6
Uždenkite dangčiu ir virkite 30 minučių, kol ryžiai išbrinks.
Kategorijos