Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių

Šiuos maltus ežiukus su ryžiais man pagamino mama, kai buvau labai maža ir prastai valgiau. Visai nenorėjau atsisakyti šio patiekalo, nes man patiko šių ežiukų išvaizda ir skonis. Užaugusi pati, dabar su malonumu juos gaminu savo vaikams.
Gaminimo laikas
91 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių Žingsnis 1
Svogūnus sumalkite mėsmale.

Žingsnis 2

Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių Žingsnis 2
Į maltą mėsą sudėkite nuplautus ryžius, svogūnus, druską, pipirus, trintą česnaką ir kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių Žingsnis 3
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi.

Žingsnis 4

Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus ir sudėkite į keptuvę.

Žingsnis 5

Ežiukai iš maltos mėsos ir ryžių Žingsnis 5
Į ežiukų viršūnes įpilkite vandens.

Žingsnis 6

Uždenkite dangčiu ir virkite 30 minučių, kol ryžiai išbrinks.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, cukinijų sezonas, bulvių sezonas, karštieji naujametiniai patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su jautiena

Kategorijos