Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai kepimo skardoje
Rinkdamiesi, ką gaminti vakarienei ar pietums iš maltos mėsos, atkreipkite dėmesį į paprastą ir sotų patiekalą - mėsos ir ryžių ežius. Šiuos nedidelius, bet skanius mėsos rutuliukus galima troškinti keptuvėje, tačiau paprasčiau juos iškepti ant skardos orkaitėje, ir iš karto dideliais kiekiais. Iš grietinės, svogūnų ir grybų pagamintas naminis padažas suteiks ežiukams ypatingo pikantiškumo, jie įgaus grybų skonį ir bus sultingi.
Žingsnis 1
Paruoškite padažo pagrindą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite grybus ir maišydami kepkite 10 minučių. Tada į keptuvę suberkite svogūnus ir česnakus, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kepkite dar 10-12 minučių, kol išgaruos visas skystis. Tada įpilkite grietinės, 2-3 minutes pavirkite padažą ir supilkite tarkuotą sūrį.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Gerai išmaišydami pavirkite padažą dar 3-4 minutes, kad išsilydytų sūris, ir šiek tiek atvėsinkite. Perpilkite padažą į gilų dubenį ir panardinamuoju trintuvu supjaustykite svogūną ir grybus. Supilkite vandenį ir vėl plakite padažą mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį, suberkite žalius ryžius, įmuškite kiaušinį ir supilkite miltus. Pagardinkite druska ir pipirais, įberkite džiovintų krapų. Kruopščiai minkykite faršą 10 minučių iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Iškepkite ežiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Iš maltos mėsos rankomis padarykite nedidelius vienodo dydžio rutuliukus ir sudėkite juos ant saulėgrąžų aliejumi pateptos kepimo skardos. Kamuoliukus užpilkite padažu taip, kad padažas nesiektų 1-1,5 cm ežiukų viršaus. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Kategorijos