Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai mikrobangų krosnelėje
Ežiukus iš maltos mėsos ir ryžių galima paruošti įvairiais būdais, priklausomai nuo sudedamųjų dalių ir gaminimo būdo: troškinti keptuvėje arba daugkartinėje keptuvėje, kepti orkaitėje. Tačiau greičiausias variantas - gaminti mikrobangų krosnelėje. Atkreipkite dėmesį į tai, kad ežiukai nepraras savo tūrio, o priešingai, sugėrę visą skystį, padvigubės. Mikrobangų krosnelėje virti ežiukai būna labai skanūs, kvapnūs ir apetitiški. Patiekite juos su bulvių koše, daržovių troškiniu arba pjaustytomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir išmaišykite. Sumaišykite pusę svogūno, kiaulienos faršo, ryžius, kiaušinį, druską ir juoduosius pipirus. Morkas ir kitą pusę svogūno apkepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Sudėkite kepti ant formos dugno.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir suformuokite mėsos kukulius. Vandenį pašildykite iki 50 laipsnių Celsijaus temperatūros. Sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu ir džiovintais bazilikais. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus mikrobangų krosnelėje. Sudėkite mėsos kukulius į formą ir užpilkite juos padažu. Uždenkite formą dangčiu ir kepkite didžiausiu galingumu 10 minučių. Apverskite mėsos kukulius ir virkite dar 10 minučių.
Kategorijos