Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai rankovėje
Skanių, sultingų ežiukų galima iškepti orkaitėje rankovėje. Toks kepimas turi keletą privalumų: maistas nesudega, kotletai iškepa savo sultyse ir būna minkštesni nei įprastai. Dar vienas svarbus šio kepimo būdo privalumas: kepimo skardelė išlieka švari, nes iš sandaraus maišelio neišsiskiria riebalai.
Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. 10-12 minučių virkite kruopas, kol jos bus pusiau išvirusios. Nusunkite vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į maltą mėsą suberkite ryžius, druską, pipirus, mėsos prieskonius, krapus, petražoles, smulkintą svogūną ir vandenį. Gerai išminkykite rankomis ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinėlę, pomidorų pastą, cukrų, druską ir pipirus.
Žingsnis 4
Paruoškite rankovėje esančius ežiukus. Šlapiomis rankomis suformuokite ežiukus. Paimkite gilų kepimo indą, kuris tilptų į rankovę. Ant dugno užtepkite šiek tiek padažo ir ežiukus. Ant viršaus užpilkite likusį padažą. Uždėkite rankovę ant formos. Užriškite šonus, palikdami mažas skylutes garams išeiti. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Kategorijos