Ežiukai rankovėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai rankovėje

Skanių, sultingų ežiukų galima iškepti orkaitėje rankovėje. Toks kepimas turi keletą privalumų: maistas nesudega, kotletai iškepa savo sultyse ir būna minkštesni nei įprastai. Dar vienas svarbus šio kepimo būdo privalumas: kepimo skardelė išlieka švari, nes iš sandaraus maišelio neišsiskiria riebalai.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.42/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai rankovėje Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. 10-12 minučių virkite kruopas, kol jos bus pusiau išvirusios. Nusunkite vandenį.

Žingsnis 2

Ežiukai rankovėje Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į maltą mėsą suberkite ryžius, druską, pipirus, mėsos prieskonius, krapus, petražoles, smulkintą svogūną ir vandenį. Gerai išminkykite rankomis ir išminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Ežiukai rankovėje Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinėlę, pomidorų pastą, cukrų, druską ir pipirus.

Žingsnis 4

Ežiukai rankovėje Žingsnis 4
Paruoškite rankovėje esančius ežiukus. Šlapiomis rankomis suformuokite ežiukus. Paimkite gilų kepimo indą, kuris tilptų į rankovę. Ant dugno užtepkite šiek tiek padažo ir ežiukus. Ant viršaus užpilkite likusį padažą. Uždėkite rankovę ant formos. Užriškite šonus, palikdami mažas skylutes garams išeiti. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos