Ežiukai rankovėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai rankovėje

Skanių, sultingų ežiukų galima iškepti orkaitėje rankovėje. Toks kepimas turi keletą privalumų: maistas nesudega, kotletai iškepa savo sultyse ir būna minkštesni nei įprastai. Dar vienas svarbus šio kepimo būdo privalumas: kepimo skardelė išlieka švari, nes iš sandaraus maišelio neišsiskiria riebalai.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.42/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai rankovėje Žingsnis 1
Paruoškite ryžius. 10-12 minučių virkite kruopas, kol jos bus pusiau išvirusios. Nusunkite vandenį.

Žingsnis 2

Ežiukai rankovėje Žingsnis 2
Paruoškite maltą mėsą. Į maltą mėsą suberkite ryžius, druską, pipirus, mėsos prieskonius, krapus, petražoles, smulkintą svogūną ir vandenį. Gerai išminkykite rankomis ir išminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Ežiukai rankovėje Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinėlę, pomidorų pastą, cukrų, druską ir pipirus.

Žingsnis 4

Ežiukai rankovėje Žingsnis 4
Paruoškite rankovėje esančius ežiukus. Šlapiomis rankomis suformuokite ežiukus. Paimkite gilų kepimo indą, kuris tilptų į rankovę. Ant dugno užtepkite šiek tiek padažo ir ežiukus. Ant viršaus užpilkite likusį padažą. Uždėkite rankovę ant formos. Užriškite šonus, palikdami mažas skylutes garams išeiti. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos