Ežiukai slėginiame puode pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai slėginiame puode

Ežiukai yra mėsos kukuliai, o jų gaminimo būdai yra identiški. Įvairiuose pasaulio kraštuose yra daugybė receptų. Ežiukams gaminti tradiciškai naudojami ryžiai, kurie, termiškai apdorojus patiekalą, primena ežiuko dyglius. Populiariu ir paprastu būdu laikomas ežių virimas slėginiame puode. Patiekalui geriau naudoti poliruotus ilgagrūdžius ryžius. O kad maltinukai būtų minkštesni, virkite juos iš paukštienos.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.68/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai slėginiame puode Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir paruoškite ją troškinimui. Tinkamame inde sumaišykite vištienos faršą su ryžiais, vienu smulkintu svogūnu ir kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Suformuokite šiek tiek didesnius už graikinį riešutą rutuliukus.

Žingsnis 2

Ežiukai slėginiame puode Žingsnis 2
Paruoškite padažą ežiukams. Įjunkite slėginės viryklės režimą "Kepimas". Ant formos dugno supilkite aliejų ir apkepkite antrais griežinėliais supjaustytą svogūną ir česnaką, kol taps auksiniai. Giliame dubenyje sumaišykite vandenį su miltais, įpilkite grietinės ir pomidorų pastos. Pasūdykite, pabarstykite džiovintais krapais ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Ežiukai slėginiame puode Žingsnis 3
Troškinkite ežius su padažu. Supilkite padažą į greitpuodį ir palaukite, kol užvirs. Atsargiai sudėkite ežius į padažą. Įjunkite slėginės viryklės mėsos režimą ir palikite virti. Maždaug po 20 minučių, baigiantis virimo laikui, išleiskite garus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos