Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su Adygėjos druska
Adygėjos druska - tai aromatingas jūros druskos, česnako ir kitų prieskonių, pavyzdžiui, kalendros, pipirų ar krapų, mišinys. Be šio prieskonio neapsieina dauguma patiekalų - nuo užkandžių iki marinuotų daržovių. Ežiukai su Adygėjos druska - apetitą žadinantis mėsos patiekalas su pomidorų ir grietinės padažu ir maloniu aštriu česnakiniu skoniu. Šis patiekalas labai naudingas sveikatai, jis apsaugo nuo daugelio ligų ir stiprina kaulus.
Žingsnis 1
Sujunkite ežiams skirtus produktus. Įdėkite faršą į gilų dubenį. Į jį įmuškite vieną kiaušinį, įberkite pusę Adygėjos druskos ir išmaišykite. Tada į mėsą suberkite ryžius ir daržoves - smulkiai supjaustytą pusę svogūno ir vieną tarkuotą morką. Dar kartą gerai išmaišykite. Po to iš paruošto pagrindo padarykite nedidelius rutuliukus, atidėkite juos į šalį.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę ir pomidorų sultis. Supilkite vandenį ir išmaišykite. Įberkite likusią Adygėjos druską ir dar kartą išmaišykite, kad mišinys taptų vientisas.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 180 laipsnių. Ant formos dugno sudėkite stambiai supjaustytą pusę svogūno ir antrąją tarkuotą morką. Ant viršaus paskleiskite paruoštus rutuliukus, stipriai prispausdami juos vieną prie kito. Tada į lėkštę supilkite padažą. Uždenkite formą folija ir 35-40 min. pašaukite į orkaitę. Likus 15 minučių iki patiekalo paruošimo, foliją nuimkite.
Kategorijos