Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su agurkais
Ežiukai su agurkais - patiekalas pikantiškų natų mėgėjams. Į maltą mėsą įdėtas tarkuotas marinuotas agurkas suteikia produktams šiek tiek rūgštelės ir padaro juos sultingesnius. Pageidautina vartoti maltos mėsos derinį. Puiku, jei jis bus naminis. Sojų padažas patiekalui suteiks šiek tiek azijietiško akcento. Jo reikia nedaug, poros šaukštų. Ežiukai kepami orkaitėje su pienu ir morkų padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Sumaišykite maltą mėsą su virtais ryžiais, 1 smulkinta česnako skiltele, svogūnu, marinuotu agurku, sojų padažu, druska ir prieskoniais. Mišinį kruopščiai išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Morkas sumaišykite su pienu, 1 smulkinta česnako skiltele, grietine, pomidorų pasta, išmaišykite. Įberkite šiek tiek druskos ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus su agurkais. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos į formą. Supilkite įdarą ir pašaukite į orkaitę 25-30 min.
Kategorijos