Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su alyvuogėmis
Ežiukai su alyvuogėmis - skanus, ryškus ir aromatingas patiekalas dėl prieskonių ir pagardų. Pomidorų padažas su alyvuogėmis pasižymi unikaliu skoniu, puikiai dera prie mėsos ežiukų, o visų padaže esančių produktų derinys padažą padaro labai originalų ir įsimintiną. Vietoj alyvuogių galite vartoti alyvuoges arba abu. Ežius su alyvuogėmis galima patiekti atskiromis porcijomis arba vienoje didelėje bendroje lėkštėje su bulvių, makaronų, daržovių ar grūdų garnyru, gausiai apšlakstytu padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, druska, raudonaisiais ir juodaisiais pipirais, paprika, šafranu ir džiovintu imbieru. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 3 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Sudėkite pomidorus su jų pačių sultimis ir patroškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Sudėkite mėsos kukulius į padažą ir 15 minučių troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Alyvuoges nusausinkite. Į padažą sudėkite alyvuoges ir lauro lapą. Virkite dar 15 minučių.
Kategorijos