Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su apvaliais ryžiais
Ežiukai - tai maltos mėsos rutuliukai su ryžiais ir daržovėmis, o kadangi ryžiai yra vienas iš pagrindinių šio patiekalo ingredientų, labai svarbu tinkamai parinkti kruopas. Geriausia rinktis apvaliuosius ryžius, kurie verdant sugeria daug vandens ir gerai išverda, todėl ežiukai būna tankesni. Šios rūšies ryžiai taip pat puikiai sugeria kitų ingredientų ir prieskonių aromatus, todėl jie mažiau juntami gatavame patiekale.
Žingsnis 1
Paruoškite maltinukus ir išvirkite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, puse svogūno, kiaušiniu, druska ir maltos mėsos prieskoniais. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 15 minučių, nugriebdami putas.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Augaliniame aliejuje 3 minutes pakepinkite morkas ir likusį svogūną. Sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Į padažą įpilkite 2 puodelius sultinio, kuriame virė ežiukai, ir pavirkite 5 minutes. Į padažą sudėkite ežius ir dar 10 minučių troškinkite po dangčiu.
Kategorijos